شهباز حسن پور بیگری در گفتگوی اختصاصی با کانی مگ، با اشاره به اهمیت توجه به معادن برای عبور از شرایط سخت اقتصادی گفت: ساماندهی معادن یک نیاز جدی برای اقتصاد امروز است. مالکیت و مدیریت معادن در حال حاضر بر عهده تعداد محدودی از بانکها و شرکتهای سرمایهگذاری است. متاسفانه در این هلدینگها، اصل […]
شهباز حسن پور بیگری در گفتگوی اختصاصی با کانی مگ، با اشاره به اهمیت توجه به معادن برای عبور از شرایط سخت اقتصادی گفت: ساماندهی معادن یک نیاز جدی برای اقتصاد امروز است. مالکیت و مدیریت معادن در حال حاضر بر عهده تعداد محدودی از بانکها و شرکتهای سرمایهگذاری است. متاسفانه در این هلدینگها، اصل توجه به درآمد و سود بادآورده از ذخایر عظیم متعلق به ملت است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: شاخص درآمد و سود منتج به جهتگیری تأمین از کشورهای صنعتی شده و در مقابل مانع پرداختن به مباحث دانش و فناوری و خودکفایی و خوداتکایی در کشور شده است. درحالی که شرکتهای دانش بنیان میتوانند با ورود به عرصه معادن شرایط مطلوبی را ایجاد کنند. میتوان شاهد جهش قابل توجهی در حوزه معدن بود.
وی از مدیریت معادن انتقاد کرد و اظهار داشت: نقش حاکمیت در مدیریت معادن، منحصر به وزارت صمت و سازمان ایمیدرو است؛ دستورالعملهای این سازمان نیز علاوه بر اینکه فاقد تمرکز بر محوریت دانش و خودکفایی به صورت اصولی بوده، لیکن به دلیل حاکم بودن قانون تجارت بر معادن، عملا الزام آور چندانی نیز نیست.
این نماینده مجلس، مطرح کرد: پیشنهاد مبتنی بر تخصیص یک درصد از فروش شرکتها به فعالیتهای تحقیق و توسعه، بومیسازی و سایر پروژههای دانش بنیان در شرکتهای مذکور بوده مبتنی بر این قید که حسابرسی دقیق هزینه کرد این درآمد باید توسط سازمانی از سوی وزارت صمت در استانها و یا مرجعی دیگر تایید شود.
عضوکمیسیون اقتصادی مجلس، با تاکید بر اهمیت تجهیزات به روز در معادن اظهار داشت: توسعه ساخت ماشینآلات و تجهیزات معدنی در کلیه طرحهای جدید با الزام وزارت صمت و ایمیدرو به حداکثر ساخت داخلی تجهیزات طرحهای جدید با معیار حداکثر ۷۵ %ارزش تجهیزات بدون احتساب سازه و تاسیسات حائز اهمیت است.
حسن پور تاکید کرد: بومیسازی فناوری طرحهای توسعهای بزرگ با انتخاب و حمایت و یا تأسیس چند شرکت بزرگ ایرانی توانمند در حوزه فناوری و طراحی مهندسی و اجرا توسط وزارت صمت و ایمیدرو مورد تاکید است چرا که در حال حاضر هیچ سر و سامانی در این خصوص وجود ندارد. برای ساماندهی معادن نیاز است تا شرکتهای فناور مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.
این نماینده مجلس، اظهار داشت: عدم توجه وزارت صمت و ایمیدرو به زیرساختهای مهم و اساسی صنعتی در حوزه های سیستم حمل و نقل پیوسته ( IPCC)، تولید نوار نقالههای cord steel، اورهال و ساخت دامپتراک انتقادهایی را به دنبال داشته است که تاکید میشود دستگاههای ذی ربط در این مسیر گامهای موثری بردارند.