علی رضایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به خبرنگار کانی مگ، گفت: گرانی کالاها و تورم، موضوعی است که چند سالی همه مردم ایران را اذیت و گلهمند کرده است. این موضوع، دلایل مختلفی دارد، اما فارغ از مولفههای تاثیرگذار که میباید برجسته شود، باید هر چه زودتر برای برونرفت کشور از این وضعیت، کاری اساسی کرد تا هم در کوتاهمدت و هم، در میانمدت و بلندمدت، اثرات آن برای مردم مشهود شود.
وی افزود: هر کشوری که اقتصادش به بحران برسد یا گرفتار بنبستهایی شود، با کمک نخبگانش، بسترهایی را برای رهایی از وضعی که گرفتارش شدند، مهیا میکنند. حال ایران از برخی جنبهها نسبت به کشورهایی که با بحران مالی مواجه هستند، وضعش بهتر است. به طور مثال در ایران، معادن بسیار متنوعی وجود دارد که هم صنعت داخل و هم کشورهای دیگر، به این مواد چه به صورت خام و چه به صورت فرآوری شده، احتیاج مبرم دارند.
نماینده مردم کنگاور تصریح کرد: جدای از اینکه بهرهگیری حداکثری از معادن میتواند یک راه کلیدی برای احیای اقتصاد ایران باشد، مایلم در این گفتوگو به بخش اجتماعی موضوع بپردازم. دولتها مرتب از نرخ بیکاری در کشور میگویند و از طرفی، کارشناسان اجتماعی از آسیبهایی که به تبع آن رخ میدهد، آمارهایی را اعلام میکنند. عجیب است در کشوری که حدود ۹ درصد منابع دنیا را داراست، ما گرفتار چنین صحبت و آمارهایی هستیم.
رضایی اظهار داشت: معادن زیادی با ظرفیت بالا در کشور کشف و استخراج از آنها چه از سالها قبل و چه جدیداً صورت میگیرد. اما به هر حال هر کجا پول و امکانات باشد، احتمال بروز فساد هم بیشتر میشود. اگر بهرهگیری از معادن طی دهههای گذشته با کمترین انحرافی روبرو میشد، اکنون وضع این نبود؛ یعنی هم درآمدزایی برای کشور بیشتر بود و هم، افراد بیشتری به این واسطه بر سر کار بودند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: متولی حوزه معدن در کشور، وزارت صمت است. پس انتظار از وزارت صمت این است که در این رابطه، هم مدیریت بهتری نسبت به سنوات گذشته داشته باشد و هم شفاف به سمع و نظر مردم برساند که هر معدنی چه آوردهای را برای مردم منطقه خود چه به لحاظ درآمد و چه به لحاظ اشتغالزایی داشته است. وزارت صمت به عنوان ناظر و معدنداران به عنوان مجریان، موظفند که طبق قانون به وظایف اجتماعی خود عمل کنند. این کار یک اصل است و هیچکس نمیتواند به خاطر اجرای آن، منتی بر سر مردم بگذارد.
وی در ادامه بیان کرد: خوشبختانه این موهبت الهی در جای جای کشور وجود دارد و از اینرو، میتوان با بکارگیری افراد بومی با محوریت جوانان بیکار، نرخ بیکاری را در جامعه پایین آورد که اگر این اتفاق بیفتد، آرامش تا حد قابل ملاحظهای به خانوادهها برمیگردد و حتماً آمار آسیبهای اجتماعی هم پایین خواهد آمد، زیرا داشتن شغل یک موضوع مهم و ضدفساد است.
رضایی با اشاره به اینکه باید در کشور ایران با منابع فراوان، آمار فقر به حداقل برسد، گفت: من معتقدم، کاهش فقر در ایران کار خیلی سخت و پیچیدهای نیست. به طور مثال با نظارت بیشتر، حتماً رانت و فساد کمتر میشود و زمانی که این اتفاق بیفتد، توزیع عدالت را بهتر از همیشه شاهد خواهیم بود. من بارها اعلام داشتم و باز هم میگویم که اگر بخش معدن به تنهایی در کشور فعال شود و کارها با عدالت و شفاف جلو برود، خیلی از مشکلات مملکت در حوزههای اقتصادی و البته اجتماعی حل خواهد شد. مردم ما، خواسته خیلی عجیب و غریبی از مسئولان ندارند و به نظر اگر همین معدنداران با الزامات وزارت صمت، به وظایف اجتماعی خود عمل کنند، روزهای بهتری در انتظار ما خواهد بود.
نماینده کنگاور خاطرنشان کرد: برخی کارها زمان دارد و نباید گذاشت از وقتش بگذرد. مثلاً وقتی مردم به خاطر گرانی و بیکاری، اعتراض میکنند یا شاهد اعتراضات صنفی به دلیل عدم پرداخت حقوقهایشان هستیم باید در اسرع وقت صدای معترضان را شنید و با اعتمادسازی، روی به حل مشکل آورد. از اینرو، امیدوارم متولیان معدنی در کشور هم، این موضوع را به درستی درک کنند تا انشاا… در سال جاری و البته سالهای بعد، شاهد آمار امیدوارکننده در این حوزه مهم و پولساز باشیم.
مهمترین اخبار معدن و صنایع معدنی را اینجا بخوانید.