سخنگوی وزارت صمت:محدوده‌های اکتشافی جدید واگذار می‌شوند
سخنگوی وزارت صمت:محدوده‌های اکتشافی جدید واگذار می‌شوند
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از واگذاری پنج‌هزار و ۴۰ فقره محدوده اکتشافی، پروانه اکتشاف، گواهی کشف، پروانه بهره برداری و معادن متروکه تا دو هفته دیگر خبر داد.

به گزارش کانی مگ،امید قالیباف در دیدار با اصحاب رسانه به موضوع واگذاری محدوده‌های اکتشافی اشاره کرد و گفت: این واگذاری تا دو هفته دیگر در ۳۱ استان و جنوب استان کرمان در چهار گروه هشت استانی برگزار خواهد شد.

سخنگوی وزارت صمت با اشاره به اهمیت واگذاری‌های مناسب محدوده‌های اکتشافی به افراد واجد شرایط، عنوان کرد: صلاحیت فنی و مالی افرادی که می‌خواهند در این مزایده شرکت کنند از امروز در سامانه وزارت صمت در قسمت کاداستر معدن احصا شده است.

قالیباف در رابطه با زمان مزایده و نحوه واگذاری محدوده‌های اکتشافی اظهار داشت: مزایده معادن یاد شده ۲ ماه و نیم به طول خواهد انجامید که سبب رشد بخش معدن در ۶ ماهه دوم سال خواهد شد.

سخنگوی وزارت صنعت با بیان اینکه مبارزه با فساد یکی از خطوط قرمز در انجام این مزایده‌ها است،در ادامه تاکید کرد: این مزایده به گونه‌ای است که شاهد رانت و فساد در آن نخواهیم بود.

دریافت حقوق دولتی معادن به صورت هوشمند

قالیباف همچنین در خصوص حقوق دولتی معادن و شرایطی که برای سال جاری در نظر گرفته شده است،بیان کرد: حقوق دولتی به صورت هوشمند و کاملا الکترونیکی طراحی شده و اکنون ۳۵ درصد معادن از این ساز و کار استفاده می‌کنند تا دو هفته دیگر ۱۰۰ درصد معادن از آن استفاده خواهند کرد.

وی در ادامه به موضوع تامین ماشین‌آلات معدنی مورد نیاز معادن پرداخت و گفت:باتوجه به شرایط بسیار خوب امروز شرکت هپکو که از محدودیت‌ها و مسدود شدن حساب‌ها فاصله گرفته می‌توان به تامین نیاز داخل توسط شرکت هپکو امیدوار بود.

قالیباف در ادامه تصریح کرد:امروز به معدنکاران الزام شده که تا زمانی که ظرفیت هپکو پاسخگوی نیاز آنها است باید از آن خریداری کرده و بقیه نیازهایشان را وارد کنند.

معادن کشور به ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه و ماشین‌آلات معدنی نیاز دارند

سخنگوی وزارت صنعت یادآور شد: با در نظر گرفتن متوسط عمر ۳۰ سال به عنوان سن فرسودگی، پنج هزار و ۵۰۰ دستگاه ماشین‌آلات معدنی نیاز داریم؛ اما اگر عمر فرسودگی را به ۲۰ سال کاهش دهیم بیش از ۱۰ هزار دستگاه ماشین‌آلات معدنی مورد نیاز است، این در حالی است که توان تولید هپکو کمتر از یک‌هزار دستگاه است.

قالیباف با اشاره به واردات بیشتر ماشین‌آلات معدنی به کشور و توجه بیشتر وزارت صمت به حوزه معادن تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ماشین‌آلات معدنی بیشتری وارد کشور شده است و این مهم بدون امضای طلایی و رانت انجام شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امروز نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن و کمیسیون اقتصادی مجلس با کاهش حقوق ورودی ماشین‌آلات معدنی موافق هستند.